Chapter 20: Ο Ερμής σε διπλωματική αποστολή

Μετά το μουσικό Φεστιβάλ, ο Αλέξανδρος, ο [latin]Χάρης(( (ουσ. Μ1) Harris)), ο [latin]Ερμής(( (ουσ. Μ1) Hermes)), η [latin]Αριάδνη(( (ουσ. F1) Ariadne)) και ο [latin]Σήφης(( (ουσ. Μ1) Sifis)) ξεκίνησαν να πηγαίνουν προς την [latin]ανατολική(( (επιθ. Β1) eastern )) Κρήτη, προς την Ιεράπετρα και τη Σητεία. Ο Ερμής έδωσε υπόσχεση ότι θα λύσει τη βεντέτα των οικογενειών του Σήφη και της Αριάδνης, για να μπορέσουν οι δύο νέοι να ζήσουν μαζί χωρίς προβλήματα. Άλλωστε, αν δεν βοηθούσε ο Ερμής, ποιος άλλος θα μπορούσε να βρει τη λύση; Στον δρόμο, όλη η παρέα συζητά για το πρόβλημα των δύο νέων:

ΕΡΜΗΣ: Λοιπόν, αν δεν δώσω τέλος στη βεντέτα, να μη με λένε Ερμή!

ΣΗΦΗΣ: Ερμή, δεν καταλαβαίνεις το μέγεθος του προβλήματος! Η βεντέτα είναι πολύ βαριά! ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Αλήθεια τώρα, μία βεντέτα κρατάει τόσα χρόνια για ένα πρόβατο; Είστε σοβαροί; ΣΗΦΗΣ: Έτσι είναι οι βεντέτες. Είναι ένας κύκλος εκδίκησης, με πολλή βία. Στην Κρήτη και στη Μάνη οι βεντέτες υπάρχουν ακόμα. ΑΡΙΑΔΝΗ: Ευτυχώς η δική μας βεντέτα είναι λίγο πιο ήπια. Αν είχε συμβεί κάτι τραγικό, εμείς μπορεί να μην ήμασταν εδώ τώρα. ΕΡΜΗΣ: Θυμίζει λίγο τραγωδία. Μου αρέσει! Θα το πω στον Διόνυσο να το έχει υπ’ όψιν του. ΑΡΙΑΔΝΗ: Ορίστε; ΕΡΜΗΣ: Τίποτα τίποτα! Πείτε μου τώρα κάτι, πώς μπορούμε να κάνουμε τους γονείς σας να συναντηθούν; ΣΗΦΗΣ: Είναι δύσκολο. Οι δικοί μου μένουν στην Ιεράπετρα και της Αριάδνης στη Σητεία. ΧΑΡΗΣ: Πώς ξεκίνησε η βεντέτα για το πρόβατο; Είναι από διαφορετικούς τόπους! ΑΡΙΑΔΝΗ: Είμαστε από το ίδιο χωριό. Το Μοναστηράκι Ιεράπετρας. Μετά την βεντέτα, η οικογένειά μου έφυγε. Αν δεν είχαν φύγει, θα είχε γίνει μεγάλη συμφορά! ΕΡΜΗΣ: Και δεν πηгαίνουν ποτε στο χωριό τους; ΑΡΙΑΔΝΗ: Ποτέ! Για να μην δουν τυχαία τους εχθρούς! ΕΡΜΗΣ: Πολύ δύσκολο το κάνετε! Δηλαδή δεν κατεβαίνουν ποτέ προς τον Νότο; ΑΡΙΑΔΝΗ: Σπανίως! Κατεβαίνουν με πάρα πολλή προσοχή μόνο για να πάνε στην Χρυσή! Είναι η αγαπημένη τους παραλία! ΕΡΜΗΣ: Πού είναι η Χρυσή; ΣΗΦΗΣ: Απέναντι από την Ιεράπετρα! Είναι ένα μικρό νησάκι που λέγεται Χρυσή ή Γαιδουρονήσι. Αν δεν έχετε πάει ποτέ, χάνετε! ΕΡΜΗΣ: Πολύ ωραία! Εκεί θα συναντηθούν οι δικοί σας! Αύριο πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί στο νησάκι. Πείτε τους ότι θέλετε να πάτε εκδρομή, γιατί έχετε πολύ καιρό να πάτε εκεί! Τα υπόλοιπα τα κανονίζω εγώ! ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Μπράβο, Ερμή! Σωστή η ιδέα σου! ΣΗΦΗΣ & ΑΡΙΑΔΝΗ: Θα προσπαθήσουμε!

Έτσι έγινε! Η Αριάδνη πήγε στη Σητεία και οι άλλοι πήγαν προς την Ιεράπετρα. Εκεί, ο Σήφης γνώρισε τους φίλους του στην οικογένειά του. Και ο Σήφης και η Αριάδνη έπεισαν τους γονείς τους να πάνε βόλτα στη Χρυσή. Η Αριάδνη με την οικογένειά της θα πήγαιναν πιο νωρίς, για να μη συναντηθούν τυχαία στη διαδρομή με τους γονείς του Σήφη. Η παραλία Αυλάκι ήταν το σημείο συνάντησης. Είχε μία ωραία χειμωνιάτικη ταβέρνα εκεί. Την επόμενη μέρα, θα βρίσκονταν όλοι στο νησάκι, αν όλα πήγαιναν καλά!

ΕΡΜΗΣ (προς τους γονείς του Σήφη): Είναι πολύ όμορφη αυτή η παραλία! ΓΟΝΕΙΣ: Βέβαια βέβαια! ΕΡΜΗΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Εσείς έχετε καμία βεντέτα εδώ στην Κρήτη; Έχω μάθει ότι ο τόπος φημίζεται για τις βεντέτες! ΠΑΤΕΡΑΣ: Φυσικά! Εμείς έχουμε βεντέτα με τους Δασκαλάκηδες. Μας έκλεψαν ένα πρόβατο. ΕΡΜΗΣ: Ααα αλήθεια;; Και τι κάνετε για αυτό; ΜΗΤΕΡΑ: Είμαστε για πάντα εχθροί τους! ΕΡΜΗΣ: Πω πω…! Aν σας είχαν κλέψει πενήντα αγελάδες, τι θα κάνατε; ΠΑΤΕΡΑΣ: Θα τους σκοτώναμε όλους! ΕΡΜΗΣ: Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα κάνατε αν σας έδιναν τα θυέστεια δείπνα! ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Αααα δείτε εκεί! Είναι η φίλη μου η Αριάδνη! Πάω να τη χαιρετήσω! ΠΑΤΕΡΑΣ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΔΕΣ! Γυναίκα, κράτα με! ΜΗΤΕΡΑ: Ηρέμησε, άνδρα μου!

Οι δύο οικογένειες πλησιάζουν η μία την άλλη και είναι έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια. ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΦΗ: Αλήτες Δασκαλάκηδες! Μας κλέψατε το πρόβατο! ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ: Εσείς μας κλέψατε το πρόβατο, Καλογεράκηδες!

Ξαφνικά, ένα σύννεφο καπνού εμφανίστηκε στον αέρα. Ο Ερμής κατάλαβε ότι ήταν ο Άρης. Ήρθε να απολαύσει την βεντέτα. Ο Ερμής πήγε λίγο πιο μακριά, για να διώξει τον Άρη.